Dakkapel: Wat komt er allemaal bij kijken?

Algemeen

Al heel lang is een dakkapel een veel gebruikte mogelijkheid om uw zolderruimte te benutten als slaap- of hobbyruimte. Dakkapellen worden door ons geleverd in alle soorten en maten. Wij leveren ook dakkapellen geheel in hout, maar vaak vragen onze klanten om een onderhoudsvriendelijke kunststof uitvoering. Het voor deze dakkapel gebruikte trespa voor de zijkanten is in velerlei kleuren leverbaar. Het is ook mogelijk de zijwangen in kunststof rabatdelen uit te voeren, wat voor een authentiek effect zorgt.

Daksparing

Ales eerste wordt begonnen met het afhalen en opstapelen van de dakpannen. Het dakhout wordt ter breedte en hoogte van de dakkapel uitgezaagd. Afkomend sloopmateriaal wordt door ons verwijderd, met uitzondering van de dakpannen.

Raveling

Dit is het aanpassen van de dakconstructie. Dakbalken die in de weg zitten worden op kapelbreedte uitgezaagd. Hierna wordt een zogenaamde raveling van vuren balken gemaakt.

Zijwangen

De opbouw van een zijwang is als volgt: gipsplaat, frame van vuren regelwerk 38 x 89 mm, isolatie (RC waarde = 2.5), tenslotte een witte onderhoudsarme trespaplaat voor de afwerking aan de buitenzijde.
Opties voor buitenzijde zijwang: kunststof schroten in diverse kleuren of rabat. De onderzijde is voorzien van loodvervanger en onverholen geplaatst, voor een waterdichte aansluiting op de pannen.

Kunststof kozijn

Het kozijn is uitgevoerd in een onderhoudsarm fabrikaat, van slag- en stootvast kunststof. Waar nodig is het kozijn inwendig versterkt met verzinkt stalen profielen. Het kunststof kozijn wordt gemonteerd in een vuren stelkozijn dat aan de buitenzijde bekleed is met stroken Trespa.
De ramen worden uitgevoerd in het zogenaamde draai-kiep systeem naar binnen draaibaar en bij een ander stand van de raamkruk aan de bovenzijde naar binnen vallend, om een ventilatiestand te krijgen. De ramen zijn voorzien van standaard draaikiep-beslag met meerpuntssluiting en blank geeloxeerd krukje.
Optie: Ramen en kozijnen kunnen in diverse kleuren en elegante profileringen worden geleverd.

Hardhouten kozijn

Kozijn uitgevoerd in dark red Meranti. In het kozijn een draairaam. De ramen worden uitgevoerd met scharnieren. In de sponning van het raam wordt een tochtprofiel gemonteerd. Het raam is afsluitbaar door middel van twee raamboompjes met kierstand. Het raam is ook voorzien van een teleuitzetter. Het houtwerk wordt in de werkplaats tweemaal in de grondverf gezet. Deze verf is met vrijwel alle soorten verf over te schilderen.

Isolatieglas

Zowel de kunststof als houten kozijnen worden standaard voorzien van isolatieglas (4-15-5). Het isolatieglas is zo betrouwbaar dat er een kwaliteitsgarantie van tien jaar wordt gegeven. De standaarduitvoering bestaat uit 2 floatglas ruiten, gescheiden door een luchtspouw.

Dak

Het dak van de dakkapel is plat, enigszins aflopend naar de hemelwaterafvoer. De gebruikte dakplaten hebben een RC waarde van 2,5. Als dakbedekkking wordt gebruik gemaakt van 4 mm APP-garantgum (EPDM) . Randen worden afgewerkt met een aluminium daktrim . De kunststof afvoer loopt tot op de dakpannen.

EPDM

Dakfolie is de ideale oplossing voor het platte dak. Niet alleen in kwaliteit biedt EPDM dakfolie vele voordelen ten opzicht van klassieke dakbedekking.
Zo heeft u de manier van plaatsing. EPDM dakfolie wordt koud gelijmd met balast of mechanisch verwerkt. Er komt geen brander aan te pas. Zo snoeit u aanzienlijk in de uitgaven voor uw brandverzekering! En wanneer u EPDM dakfolie wenst te plaatsen hoeft u uw bestaande dak niet te slopen. EPDM dakfolie kan over de meeste bestaande dakconstructies geplaatst worden.
Een ander belangrijk voordeel tegenover klassieke dakbedekking is dat EPDM dakfolie niet uitdroogt of barst. Klassieke dakbedekking die langdurig bloot worden gesteld aan de zon drogen uit en vertonen scheurtjes en barstjes. EPDM dakfolie is UV- en Ozonbestendig en zal niet uitdrogen of barsten. EPDM dakfolie gaat dan ook gemiddeld langer dan 40 jaar mee.
EPDM dakfolie is ook een zeer stabiel materiaal en zal onder extreem hoge temperaturen niet smelten of bij extreme koude niet barsten. EPDM dakfolie is dan ook winter en zomer beloopbaar.

Raamhor

De ramen van een kunststof dakkapel worden standaard uitgevoerd als draaikiep ramen. Deze hebben als voordeel dat ze naar binnen kiepen en draaien, zodat ze ook bij harde wind open kunnen blijven en gemakkelijk te reinigen zijn. Natuurlijk kunnen wij ook bijpassende vliegenhorren leveren. Een mooi vormgegeven inzethor wordt kant en klaar op maat geleverd en is geschikt voor het draai-kiep raam in het kunststof kozijn. Zeer makkelijk te plaatsen en zelf uit te nemen.

Aftimmeren

Aan de binnenzijde kan de dakkapel worden voorzien van gips op wanden en het plafond. Onder het kozijn kan een witte kunststof vensterbank worden geplaatst.

Schuivende knieschotten

Het is mogelijk om kamerbreed bergruimte te creŽren door middel van schuivende schotten onder uw dakkapel. Geplaatst in geprofileerde vurenhouten rib-balken.

De voordelen van een CADECA dakkapel

  • 10 jaar garantie op de gehele dakkapel
  • 10 jaar garantie op het isolatieglas
  • 15 jaar gabrieksgarantie op EPDM-dakfolie
  • Keuze tussen casco of volledige afwerking
  • Plaatsing in een dag
  • Desgewenst uitgevoerd met geÔntrigeerd rolluik of screen
  • Al het afval wordt door ons afgevoerd
  • Wij kunnen de aanvraag voor bouwvergunning en de bouwtekening voor u verzorgen